Årets Prestation För Equi Kraft 2016

Min sadelresa
Min häst Honey är en otroligt vänlig och glad häst som älskar att jobba. Men ändå har jag under flera år haft ett antal utmaningar med henne. Hon har överlag varit väldigt spänd och stressad. Honey har också varit väldigt svår i galopparbetet, framför allt i vänster galopp har hon släppt ryggen och bakbensaktiviteten samt inte velat gå fram. Och trots att vi tycker att hon har fina gångarter, har hon inte visat dem på det sätt vi anser att hon ska kunna.

Efter mycket funderande köpte vi en ny måttbeställd sadel av ett av de kändare märkena. Det visade sig dock att denna inte alls låg bra på henne utan tryckte henne i ryggen. Så var det dags att leta ny sadel igen. Jag provade olika sadlar, men hittade ingen som varken jag eller Honey tyckte var godkänd. Tills vi fick tips av en vän att prova Ulrikas sadlar. Först provade jag några sadlar som var absolut ok, men sen fick jag prova DK Bond. Det var som att en ny värld öppnade sig. Honey rörde sig direkt på ett helt annat sätt, och jag satt otroligt bra i den.

När vi kom hem och tittade på filmningen som min mamma skötte under sadelprovningen, så såg vi att det var ingen tvekan. Hästen var som ny, och detta under en kvarts provridning. Nu har jag haft sadeln i ett halvår och Honey är otroligt nöjd, avspänd och har en jättefin utveckling i arbetet.

Hon har musklat upp hela ryggen och partiet kring skulderbladet. Ulrika har fått ändra sadeln ett otal gånger, för min häst håller på att bli en bodybuilder. Nu kan hon sätta muskler i ryggpartiet, och det märks på hennes styrka. Ulrika har även fått gå igenom Honey i kroppen, och hjälpt henne att komma tillrätta med en liten snedhet som fanns på höger sina. Det har också givit effekt då hon nu kan använda sitt höger bakben ännu bättre. Jag kan ärligt säga att jag tror att jag aldrig hade kommit vidare på ett bra sätt med min häst utan min DK Bond.

Jag är tacksam för att det finns en sådan sadel att tillgå och den kompetensen som Ulrika har. Så att vi kan ändra den kontinuerligt efter hästens utveckling och förändring. Jag ser det som en livsinvestering. 

Från det numer mycket lyckliga ekipaget Louise och Honey