Årets Prestation För Equi Kraft 2017

Min och min hästs resa genom djungeln av sadelmärken  och sadelutprovare.

Jag har letat i många år för att hitta en sadel som skulle passa mig och min häst. Vi har väl inte riktigt den rätta exteriören någon av oss enligt de sadelutprovare jag varit i kontakt med genom åren.


De har inte lyckats hjälpa mig speciellt nämnvärt att hitta en sadel som har legat bra på min häst eller passat min kropp med en skadad  rygg/nacke och korta ”tax” ben. När jag köpte Chasmin  som  6-åring hade hon endast blivit inriden några månader och därefter stått i avelsboxen så hon hade inga direkta ryggmuskler att tala om.

Därtill väldigt stora bogbladsben och oliksidigt ”musklad” på höger och vänster sida om manken.

De sadlar jag tidigare fått utprovade till oss har aldrig legat optimalt på henne och mina korta ben knappt nått ner under kåpan. Trots att jag tagit hjälp av välrenommerade  sadelutprovare  så har sadlarna (kända märken inte billiga)  jag köpt inte  legat stilla ,åkt fram och klämt henne över bogbladen och jag hela tiden fått känslan att inte hamna rätt i sadeln .

Hon har även varit spänd och lite låg och låst i vänster varv i trav men mest i galopparbetet .Har fått stoppa om de sadlar jag haft ett antal gånger men ej blivit så bra så att det fungerat för oss. Vid sista omstoppningen sa sadelmakaren att det inte gick att få sadeln att ligga optimalt för hennes oliksidighet på sidorna om manken. Då var jag inne på min tredje dyrköpta sadel som inte passade oss ,hon musklade sig inte över ryggen var grinig och stoppig i kroppen vid galopparbete med en vispande svans och spänd vid övrigt arbete med en känsla av att inte vilja kliva på ordentligt.

Väldigt frustrerande då hon för övrigt är en väldigt snäll ambitiös häst.  Hade hört gott om saddel4life konceptet som Ulrika på EquiKraft förmedlar av flera av mina vänner bland annat min tränare som själv upplevde en stor positiv förändring med dessa sadlar. Tog kontakt med Ulrika för utprovning och  diskussion angående dessa sadlar och konceptet att kunna vidga sadeln efter hästens mått vartefter den muskar sig och jag måste nämna att jag kände att detta var något jag letat efter länge. Kände väldigt förtroende för Ulrika och hennes kunskap inom området.

Bokade även en genomgång och behandling av både min och Chasmins kropp vilket ledde till en klar förbättring redan vid första behandlingen för oss båda. Jag har sedan följt upp dessa genomgångar och behandlingar  av oss när Ulrika har kommit för justering av sadeln jag köpte genom henne.

Jag kan inte annat än säga att jag har fått en ny häst sedan jag fick min nya sadel levererad för drygt ett år sedan. Jag provade ett antal olika modeller av Schleese sadlarna vilka även dom var bra men mitt val föll på en enkelkåpad luftstoppad DK Freedom med korta kåpor. Helt anpassad efter mina och Chasmins mått. Ibland får jag nypa mig i armen och har tänkt är detta verkligen min häst hon är glad, lyhörd och tänker bara framåt i alla lägen nu.

Hon har ändrat hela sin överlinje och musklat ryggen nu när hon får den plats hon behöver under sadeln. Ulrika har fått justera den flera gånger redan för att hon ändrat sina mått så pass hela tiden och även den vänstra sidan om manken som var det stora problemet  har fått muskler vilket har gjort hon känns mer liksidig i båda varv. .

Vi tävlar en del och domarna har alltid kritiserat henne för att hon varit spänd men nu har de sett och undrat efteråt vad som hänt eftersom hon är så mjukt avspänd i kroppen .Har förklarat att jag bland annat bytt till en sadel som är mått anpassad  för oss båda.

Vi vann till och med en LA klass senaste starten på vår klubb med kritiken mjuk och harmonisk häst. Jag ångrar inte en sekund att jag investerade i denna sadel som fått oss två att börja ”dansa” tillsammans och en träning som får oss att” prata samma språk”   Mitt bästa köp någonsin och tänk vilket elände jag och Chasmin hade sluppit om jag kommit i kontakt med denna sadel tidigare.

NU släpper jag aldrig min DK Freedom och min kontakt med Ulrika på  EquiKraft och hennes gedigna kunskap , behandlingar och goda service.

Från Inga-Lill och Chasmin som numer inte vill att träningspasset tar slut.
 

Jag vill lyfta ett Speciellt Ekipage varje år. Och i år är det  Inga -Lill och Chasmine
Som tack för att du vill dela din resa så ger jag dig lite tillbaka .


Tack till Inga-Lill och Chasmine och bra jobbat!
Årets Prestation 2017 för Equi Kraft!

Jag har ett brinnande intresse att kunna hjälpa varje ekipage 
/ Ulrika Equi Kraft