DK SADDLERY Dare to compare 

Kom och Se och Prova vad en DK Sadel kan göra för dig och din häst!Öppen Sadelutprovning i Clinic form. Danny Kroetch från Kanada, Master Saddler och utvecklare av DK Sadeln kommer till Sverige den 22/9-23/9 Fredag-Lördag för att hålla sin omtyckta Dare to Compare.

Få en Sadelutprovning och uppmätning utan kostnad- Hopp - Dressyr Sadlar

Det innebär att ryttaren först får prova en tillpassad DK-Sadel, hopp eller dressyr och därefter rida i sin egna sadel för att jämföra.

Gratis för såväl ryttare som publik.

Tider och Platser 

Fredag den 22/9 Kl 10-17 är vi hos
Vänsta Gård, 734 51 Kolbäck
(Helena Ström)
 
Lördag den 23/9 kl 09-17 är vi hos
SKÄSTA GÅRD 1, 725 93 Västerås
(Haaga Häst AB) 

Lediga sadelutprovningar finns på båda platserna
Boka på 073-3166325 Ulrika

Danny Kroetch: Danny själv är western ryttare och reser värden runt och föreläser om sadeln och dess inverkan på häst och ryttare. Han driver ett forskningsprojekt vid Universitetet i Utrecht i Holland och rapporten har publicerats i Veterinary Journal. Dannys fru Christal rider internationell GP dressyr och satsar mot OS.

DK-Sadeln: Top of the line med exklusivt italienskt läder och ett utsökt handarbete. Den har ett U format koppjärn med långa ortspetsar för full bogfrihet-ryggfrihet med stabilitet. Den går att justera steglöst i i vidd, vinkel och asymmetri. Flair fördelar trycket utan tryckpunkter så att hästen kan jobba friktionsfritt. Justeras in eftersom hästen växer och ändrar sig – Du behöver inte byta sadel igen. Måttanpassade sadlar till Ryttaren

Många fantastiska referenser värden över och i Sverige!

Kom och upplev skillnaden!

Boka tid: ulrika@equikraft.se
Mobil:073-3166325 

Välkomna
Ulrika och Petra

Kan inte vara annat en supernöjd med den fantastiska DK sadeln!

Känns toppen att ha en sadel där hästarna verkligen får plats att muskla sig och att det går att justera sadeln hur många gånger som helst!

Dessutom är sadeln väldigt skön och placerar ryttaren rätt och ger en väldigt mjuk känsla. 

Ingrid Jerlin A-Tränare Dressyr 

Jag har haft min Dk sadel på Diablo sedan mars 2016. Diablo är 7 år nu och tävlad upp till Prix S:t George. Att matcha en unghäst till dessa klasserna ställer höga krav på på att alla komponenter stämmer.
...
Här har sadeln haft en avgörande betydelse för oss. Vi har sedan mars 2016 justerat sadeln minst 8 gånger då Diablo vuxit och breddat sig. Jag är själv stelopererad i ryggen och har märkt att sadeln gör att jag kan sitta mer avslappnat och rakt över hästen.

Detta har gjort att jag känner att jag inte alls får ont på samma sätt som jag tidigare fått av ridningen.
Jag tackar Ulrika och Equikraft för ett fantastiskt samarbete

Linda Aronson ägare till Diablo DS

Min första upplevelse av DK var vid en sadelprovning med Ulrika Söderberg.

Jag hade provat många olika sadelmärken dessförinnan och även måttbeställt sadel till min häst utan lyckat resultat.
...
Min första känsla när jag satte mig i en DK Bond var att det är precis så här det ska kännas. Det mest fantastiska var dock min häst som för första gången kunde gå genom hela sin kropp och därmed fick ett nytt rörelsemönster.

När jag fick hem min egen DK Bond började min häst bygga upp sin muskulatur ordentligt, framför allt kring bogen och manken. Jag fick också en mycket mer avspänd häst med en klart förbättrad utveckling i arbetet.

Jag rekommenderar DK Bond till alla mina ryttarvänner, och de som har provat har då köpt sin egen och vittnar om samma upplevelse.

Louise Albansson

Första gången jag fick prova en DK Bond kände jag direkt att det inte var en sadel för mig.

När jag så fick prova en DK Freedom någon månad senare var jag därför rätt skeptisk. Men så fort jag satte mig i den var det som att "komma hem"! Den sadeln är som ert andra skinn!

Just då var jag inte ens på jakt efter en ny sadel, men jag kunde inte släppa den ifrån mig.

Jag köpte den trots att jag hade en ny sadel av annat märke som bara var två månader gammal.
...
DK Freedom är den absolut skönaste sadel jag någon sin suttit i, jag längtar efter att rida i den!
Att den dessutom går att ändra om oändligt antal gånger och är luftfylld så jag lätt kan göra småjusteringar själv, gör att jag kan ha den hela min ryttarkarriär, vilket är perfekt!

Ja DK är en dyr sadel, men värd varenda krona och lite till om du frågar mig!
Anna Nordin

Jättenöjd med min sadel framförallt för att jag som har lite dålig rygg känner mig som ny efter ett ridpass i sadeln samt att jag känner att min häst får friare rörelser.

Extra bonus att den går att ställa om så jag kan inte behöver byta sadel om hästen ändrar sig i kroppen eller att jag skulle byta häst.

Jennifer Norrköping Fältrittklubb

Marie Karlhberg heter jag och min bästa vän är Møllegards Romeo.
Romeo är född -06 efter Blue Hors Romanov som Edvard Gal tävlade framgångsrikt....
Jag har en omfattande ryggskada och saknar bålstabilitet som inte syns på utsidan.

För ca 2 år sedan i samband med att jag köpte Romeo så kontaktade jag Ulrika för sadelprovning.
Jag köpte en specialanpassad DK BOND II, den sitter perfekt på Romeo och är byggd med extra stöd för min kropp.

Romeos hela kropp har utvecklats enormt med sin sadel! I början justerades den varje månad pga att bogfriheten gåva frihet åt trapetzius att musklas!
Han är en stor häst, 175 hög och mycket bred rygg. Kombinationen med en passande sadel för honom och som också passar mig har DK lyckats med!

2016 Nominerades jag till Årets prestation på Ridsportgalan.

Debuterade MSV bland "vanliga", i höst väntar en kvalificering för paradressyr.
Romeo är fantastisk och vi tävlar för att vi trivs tillsammans och har våra egna målbilder. Dressyr är svårt och höstens mål är att nå kvalgränsen till MSV B.
Vi tränar hos Pia Fälth och sanna Nilsson
Marie Karlhberg

Vi trodde att allt va över när Azeer juli 2016 då 9 år fick sin inflammation och massor med låsningar i ryggen, manken och bogen.

Han rehabiliterades från marken med longering, långa promenader, klättring och barbacka i skritt fram till november då sadeln kom. ...

Den här korta tiden har Azeer fått träna rätt muskler och bogen fått jobba fritt, han går i form nästan hela tiden från att ha svankat med ryggen och haft huvudet högt.

Alicia har inte klagat en enda gång på att hon har ont i ryggen, vilket hon ofta hade innan.
Veterinären sa senast idag att han är i super fin form.

Vi är evigt tacksamma för att Ulrika kom med sin kunskap och gav Azeer det bästa som han är värd att få.
Vi är super nöjda med vår Dk malibu hoppsadel.

Niina Koskinen
Referens från kund som fick sin måttbeställda DK Bond Dressyr sadel i Lördags!

Nu har jag ridit ordentligt i sadeln i paddocken och verkligen känt efter. Jag ger mig, det här är den bästa sadeln jag någonsin suttit i!! Shit, vilken känsla och så bra det gick ✌️ !!

Sofia Lövstedt

Jag sökte en ny dressyrsadel till min 4-åring Puccini Live F (e Arpeggio-Landor S) och hörde talas om DK Saddlery och EquiKraft från min vän och tränare Jennifer Carlegrim .

Att hitta en sadel som ger hästen bästa möjliga förutsättningar för frihet och rörelse som också kan ändras i takt med att styrkan och fysiken byggs upp lät helt perfekt. ...

Puccini rör sig friare än tidigare och jag fann en naturlig sits och balans med en närhet till hästen som jag inte känt förut.
Vi är båda oerhört nöjda!
Tack Ulrika! 

Annika de val