Presentation av Equi Krafts Profil/Sponsor Ryttare Sofia Lövstedt 

Jag heter Sofia och har 3 hästar.

2 svenska halvblod, Hero och Emil och 1 welsh mountain, Ariel. Hero är dressyrstammad, e Highcruiser, född 2012 men hoppar gärna lite som omväxling och gör det ganska bra. Hero har precis börjat få se sig om lite på tävlingsbanorna och gör det långt över förväntan.

Målet med honom är att debutera medelsvår nästa år. Emil är även han dressyrstammad, e Frienship född 2013. Emil har dessutom visat sig vara en riktig hopptalang när han till allas förvåning hoppade 9-9 på treårstestet på Strömsholm i våras.

Det ska bli så spännande att se vad som blir av honom. Ariel är född 2015 år, och är lek- och busansvarig i flocken. Hon har precis påbörjat lite tömkörning och löshoppning på väldigt lätt nivå, vilket hon stormtrivs med. Vill ni följa mig och mina hästar? Följ oss gärna på instagram , sofialovstedt

Att ha en sadel som passar både mig och min häst har alltid varit väldigt viktigt. Jag är också väldigt kräsen vad det gäller sadlar och det är få som faller mig i smaken, till råga på allt har jag ett väldigt smalt bäcken som gör att jag måste ha väldigt smala midjor på mina sadlar. Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till DK sadeln, inte utifrån hästen pespektiv- där har jag alltid varit övertygad om att det är det bästa, men utifrån mitt perspektiv.

Jag vet att jag är så otroligt kräsen och med DK sadeln finns ingen möjlighet att få prova den sadel man senare ska köpa, utan man får prova en demosadel och sen byggs det upp en sadel specifikt för varje ryttare. När jag till slut tog mod till mig och beställde en DK är det ända jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Första gångerna i min DK tyckte jag det kändes väldigt annorlunda och ovant men ungefär efter tredje gången så visste jag att det är den bästa sadeln jag någonsin haft. Jag fick en sadel som är helt anpassad efter mig, extra mjuk i sitsen och urtagen i midjan för att få den extra smal. Jag fullkomligt älskar den och kommer aldrig leta sadel igen!

Att sadeln var bra för hästen det var jag redan övertygad om, men jag förstod nog inte innan hur stor skillnad en sadel kunde göra. Jag hade redan innan en väl tillpassad sadel i 40-tusen kronorsklassen som ofta kontrollerades och även låg bra på mina hästar.

Hero har dock alltid varit ojämn i sina bogblad och även en högerhov som varit lite sned. Hovslagaren har försökt att få bukt med det, men utan resultat. Efter drygt 2 månader med min DK skulle Hero genomgå en rutinmässig besiktning och utlåtandet från veterinären var bland annat "Ojämnhet i bogblad har blivit bättre och VF benaxis har blivit bättre efter att hästen fått ny sadel". Även hovslagaren ser skillnader på hoven och jag märker skillnad i ridningen, där framförallt traven har blivit lättare och luftigare fram.

Jag kan helt ärligt säga att köpa en DK är ett av de bästa köp jag gjort. Att sen få Ulrikas hjälp med hästens helhet är helt fantastiskt. 


 

Bevisad effekt än en gång när vi har ett U format koppjärn så hästen kan komma upp och ha frihet i Trapezius och bogbladen.Vilket påverkar hovisättningen och hästens rörelse mycket positivt.Jag jobbar med helheten häst-ryttar-sadeln. Många andra"Problem" försvinner när du har en korrekt inpassad sadel med frihet att röra sig. Assymetrin i bogbladen var tre cm från start, nu är hästen nästan symetrisk och det påverkar hästens rörelse. På två månader har jag justerat sadeln två gånger och resultatet syns nu även i hästens hovar, isättning,rörelse.Ryttaren får feedback på god ridning när hästen har en anpassad sadel med frihet att röra sig.Det är mycket bra att Veterinär och hovslagaren ser resultatet och att det många gånger är sadeln det handlar om. Tänk justerbart i vidd och vinkel för hästen ändrar sig och ett U format koppjärn med Bred kanal.

//Ulrika Equi Kraft