Equi Kraft hjälper häst och ryttare med prestationshöjande och förebyggande insatser, för att komma till rätta med eventuella problem.
- Jag hjälper till med uppbyggande arbete och behandlar orsaken till problemet, inte symptomen.

min historia - min passion

Jag har ridit sedan 8 års ålder på Ridskola och tävlat hoppning under tiden på ridskola. Många roliga ridläger har jag varit på genom åren. Jag har även ridit andras hästar under många år.

Jag köpte min första egna häst för 10 år sedan, och på den vägen är det då allt startade för ett djupare intresse - Friskvård,hur det fungerar på riktigt och varför vissa beteenden, kompensationer, rörelser, muskler, hovar, min sits och balans mm.

2006 Startade jag min Web Shop. Folk köpte sadlar och
utrustning via den och var väldigt nöjda!

Desto mer kunskap desto bättre. Jag har jobbat med de allra flesta märken av sadlar sedan 2006. Men tog steget att byta
inriktning helt när det gäller sadlar 2012 när jag kom i kontakt med Schleese och DK Saddlery. Ett helhetskoncept som verkligen fungerar fullt ut.
Tog steget att byta inriktning helt gällande
sadlar 2012 när jag kom i kontakt med
Schleese och DK Saddlery.
Sedan 2010 har jag utbildat mig, arbetat i företaget och haft en heltidstjänst på helgerna.  Nu Sedan 2014  arbetar jag heltidi mitt företag Equi Kraft med problemlösning för häst ochryttare. Är utbildad i Sverige som Equine bodyworker (ansluten till BKM) som jag kompletterat med utbildningar i Tyskland via Saddlefit 4Life® Academy och fortlöpande
kompetensutveckling.

Justeras in till varje häst

Efter idogt letande efter mer optimala och prestationshjälpande sadlar som bidrar till hållbara lösningar för häst och ryttare kan vi idag erbjuda sadlar som justeras in till varje häst för perfekt passform, sadlar till oss kvinnor. Sadlar som måttbeställs helt till dig som ryttare, Många modeller att välja på.


Med ny teknik ( för sverige) har vi lösningar som förebygger skador hos häst och ryttare. Genom medveten kunskap, ergonomi och perfekt passform skapas balans mellan häst och ryttare. Det handlar om sadlar i perfekt matchning, utifrån häst och ryttares biomekanik och anatomi.

Jag är själv aktiv ryttare med 4 hästar och utbildar mig även fortlöpande inom träning, uppbyggnad och rehabilitering. Många rörelsestörningar kommer utav hästens sätt att skydda sig, kompensatoriska rörelsemönster som är en störning p.g.a. obalans. Detta leder till skador i olika omfattning som går att förebygga med rätt hjälp och förståelse.

att se hästen inifrån och ut

Jag Samarbetar med veterinärer, tränare, hovslagare, EQ, och andra inom hästbranchen. Jag reser idag i hela Sverige.
Hästars hälsa är min passion och att få ut kunskap om vad som krävs för hållbara hästar ur bl.a. sadelperspektivet, träning och uppbyggnad kunna hjälpa till med hållbara långsiktiga lösningar. Kan hästen växa och utvecklas så gör den det under rätt förutsättningar. Jag arbetar på plats hos kunden med uppföljning, justering och anpassning utifrån enskild individ och behov.
Hästars hälsa är min passion och att få ut
kunskap om vad som krävs för hållbara
hästar ur bl.a. sadelperspektivet.

Equikraft hjälper häst och ryttare med prestationshöjande insatser, att komma till rätta med ev. problem och arbetar med förebyggande insatser. Jag hjälper till med uppbyggande arbete och behandlar orsaken till problemet, inte symptomen.

Jag hjälper dig och din häst att komma tillrätta med problem, samt underhålla med behandlingar, Rehab in hand i förebyggande och prestationshöjande syfte. Jag strävar efter att behandla orsaken till problemet och inte bara symtomen.

Att behandla sin häst med manuella och fysioterapeutiska behandlingsmetoder i förebyggande syfte, kan behövas för att gå vidare. Därefter gå till grunden med hästens rörelser mönster,kompensationer ,stärka upp svagare muskler och bygga upp hästen genom Tränings teknik utifrån din häst.Independent Saddle Fitter (ISFs) kunskap och kompetens om hästens anatomi och biomekanik. Uppdaterad inom den senaste forskningen kring sadlar, kring utrustning och dess påverkan på häst och ryttare.

Häst & Ryttarergonom, kunskap och kompetens om vad som krävs, skillnader och påverkan på häst och ryttarkroppen, dess anatomi och biomekanik samt individuella lösningar.

Certifierade Saddle Fit Technicians (CSFTs) och Saddle ergonomist. Analyserar både statisk och dynamisk passform för häst och ryttare samt identifiera häst och ryttareproblem. Jag kan göra rekommendationer och ge lösningar för optimal passform. En CSFTs har genomgått omfattande teoretisk och praktisk utbildning och test baserad på Saddlefit 4 Life®s filosofi och som professionell utövare behöver man yrkesmässig omcertifiering vartannat år, vilket jag senaste utförde augusti 2017. Jag har arbetat med en mängd olika kända sadelmärken.

Kompetens

Educated by Saddlefit 4 Life
Certified Equine ergonomist (CEE)
Certified Saddle ergonomist (CSE)
Independent Saddlefitter (ISF)

Dipl.Hästfysioterapuet - Equine bodyworker

Mina Utbildningar och Kurser

Dipl.Hästfysioterapuet - Equine bodyworker- Sadelspecialist Inkl. Basmedicin

Växjö 2010-2011

Certified Equine ergonomist (CEE)
SF4L  
Tyskland 2013-2014

Certified Saddle ergonomist (CSE)
Independent Saddlefitter (ISF)
SF4L
 Tyskland 2014-2016

Utbildning Stoppning Sadlar
Tyskland 2015

Praktik Hos Katja Lange Tyskland
September 2016

Utbildning av DK Saddlery Master saddle fitter DK
Sverige-Norge 2013-2015

Sience of motion
"In Hand"
Började rida för JLC 2015
Startade min utbildning "In Hand" 2016
Arrangerar Clinicar-Utbildningar i Sverige med JLC .
2015 Stockholm, Säffle
2016 Trollhättan, Köping och Kolsva
2017 Ledingenäs 2 grr
2018 Eskilstuna

Har deltagit i 9 Clinikar varav 8 Ridande

KC LA PIERRE - i.a.e.p.
Hands on 5 Day
Augusti 2017

Saddlefit4 Life
Oktober 2017 Tyskland
Prov Teoretiskt och Praktiskt med Tryckpunktsmätning
Förnyelse Certificat 2017-2019

jag har nu flera hundra kunder per ÅR och det ökar
- Mitt motto är 100% Nöjda Kunder Och att alla är lika viktiga!

Från  2019 kan du boka in tid för  genomgång, rehablitering och efter skada, stärka upp träningen. Rehablitera din häst genom rörelse.

Kontakta mig för ett första besök. Erbjudande 5 eller 10 Kort finns för rehab träning.

Kontakta
Equi kraft

Telefontider
må–fr: 09.00–10:30
Nr: 073-3166325

info@equikraft.se

Equi Kraft
Ulrika Söderberg
Gisslarbo 78
73115 Kolsva