Årets Prestation För EquiKraft 2022

27 december, 2022

Astrid och Allan

Det här är Astrid och hennes 4-åriga ponny Lillemons Royale som till vardags kallas Allan.

Inför att Allan skulle sättas igång med träning riktigt under våren 2022 så valde vi att köpa en Schleese sadel av Equikraft och Ulrika hjälpte oss att välja ut en Tango som passade både ryttare och ponny perfekt.

Anledningen till att vi valde detta alternativ var för att vi ville vara säkra på att ha en sadel som kunde justeras allt eftersom ponnyn musklade på sig och växte och inte behöva byta sadel allt eftersom. Den sadel vi hade innan den första utprovningen visade sig vara alldeles för smal i bommen och direkt när Astrid provred i sin Tango såg vi att Allan fick en helt annan rörelsefrihet och annat rörelsemönster.
Under året har Ulrika hjälpt oss att justera sadeln till perfektion och höjdpunkten för ekipaget var att de kvalade in till finalen av SVRF:s ungponnyfinal under vecka 44 där ekipaget slutade på en 6:e plats.

Både Allan och Astrid älskar sin sadel och den hjälper dem att nå nya mål i sin gemensamma resa.

EquiKraft berättar:

Att följa varje ekipage från start till uppbyggnad är en resa och individuellt. En unghäst som från start får gå i en sadel som inte ligger på tornutskott, ligament, bogblad och nerver bygger upp sig mer jämnt och de blir inte hämmade i rörelsen. Det blir tryggare att rida i en utrustning som inte gör ont. För vem vill arbeta och träna med en utrustning som gör ont och hämmar musklerna i träning? Att kunna justera sadlarna individuellt till hästarna för bästa passform är lika viktigt och självklart som för dig i din träning och individuella utrustning. Många hästar lider i det tysta och vi behöver öka kunskapen hos Hästägare, Tränare, Fysioterapeuter, Veterinärer för att kunna hjälpa hästar och ryttare till undvikande av långvarig skador.

Tack för att ni delar med er

Ulrika

Kontakt
Telefon
Telefontider: Må–On 09.00–10:30
073-3166325
Epost
info@equikraft.se
EquiKraft AB
Ulrika Söderberg
Aspa 166
711 93 Lindesberg
Copyright © 2021 – 2024 Equikraft. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram