FAQ

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Jag vill investera i en ny sadel, finns det möjlighet till avbetalning?
Vi har samarbete med Resurs Bank och med möjlighet upp till 12 månaders räntefri avbetalning.

Säljer ni begagnade sadlar?
Vi säljer också begagnade sadlar ifrån märket Schleese och DK i den mån vi får in dessa som också publiceras på vår hemsida.
Vid köp av Begagnad sadel så har vi ej öppet köp då de förmedlas från kund till kund

Kan jag lämna in min sadel till försäljning?
Ja, vi tar emot sadlar av märket Schleese och DK och förmedlar dessa mot en provision om 15%.

Hur går jag till väga om jag vill sälja min sadel?
Det finns ett försäljningsavtal att ladda ner här. Detta avtal läser du igenom, signerar och returnerar till Equikraft. Därefter skickas sadeln till oss där den värderas och publiceras till försäljning på hemsidan.

Vad bör jag tänka på när jag får min nya sadel?
Hästens kropp ändras utifrån de förutsättningar som vi skapar. Träning ska vara uppbyggande och muskelsättande. När träning och ridning fungerar är det roligare vilket ofta leder till att man tränar och rider mer regelbundet och ofta mer konsekvent. Detta påverkar hästen positivt i muskelutvecklingen och redan efter ca. 3 månader behöver man göra den första sadeljusteringen. Allt är individuellt och beroende av hästens utgångsläge.
Man kan tänka på att om en häst tidigare haft en för liten sadel kan man behöva bygga upp hästen i lagom takt. Att börja rida i en sadel som passar gör att hästen kan arbeta mer och kommer snabbare till en ny mjölksyrenivå.

Hur ska jag sköta min sadel?
En sadel och läderprodukter ska alltid vårdas. För att behålla lädrets hållbarhet och kunna stå emot dagligt bruk vänligen följ våra skötselinstruktioner som finns att ladda ner här.  

Vad är det för skillnad på era sadlar och andra sadlar?
Först och främst är det att sadlarna går att justeras både i bredd och vinkel allt eftersom hästen ändrar sig och anpassas helt efter vad hästen behöver. Patenterad unik bom med ett unikt patenterat järn som tillåter dessa justeringar. Sadeln anpassas efter varje enskild individ.
Givetvis anpassas sadeln till dig som ryttare också och din kropp samt görs den efter dina personliga önskemål och preferenser.
Vidden i sadeln är bland annat till för att mank muskeln och tornutskotten ska få plats. Att muskeln ska kunna orka arbeta och inte skadas genom strypt blodflöde och att tornutskott inte utsätts för skav eller tryck. Vinkeln är bland annat till för att bogbladet smidigt kunna glida igenom istället för att pressas igenom. Sadel som inte passar ekipaget ger kompensatoriska mönster, detta kan leda till skador och i förlängningen kroniska. Sadlarna får inte INTE ligga på ligament, nerver eller skelett!
Kort sagt du behöver inte leta ny sadel när din häst ändrar sig i kroppen!  

Hur vet jag när det är dags att justera sadeln?
En del ryttare märker det på sin häst att den har breddat sig och lägger märke till att sadeln börjar kännas tajt för hästen. Andra får upplevelsen genom att hästen inte går fram, kan ha svårare med olika rörelser eller till exempel svårighet i en snäv sväng, oftast i det varvet hästen är starkast i och sidan den är mest musklad på.
Som ryttare kan du känna att du sitter i bakvikt eller framvikt. Dessa positioner samt stolsits påverkar hästen negativt och sadeln behöver justeras.
Påfyllnad av ull samt omstoppning är också aktuellt för fortsatt bra sadelupplevelse för häst och ryttare. Där är det tiden som är avgörande i kombination med hur mycket sadeln rids i.
Kontakta alltid Equikraft vid funderingar, förändringar eller om någon problematik uppstår då detta vi informerar om här är vanliga och mycket kortfattade exempel. Det viktiga är att man bokar tid för justering eller genomgång av sadel och häst för att undvika skador och för att få en fortsatt trevlig ridupplevelse.

Vilka öppettider har ni?
Vi har öppet måndagar-fredagar med telefontid mellan kl 09:00-10:30 men svarar i mån av tid fram till kl.16:00 
Stängt alla röda dagar.

Leverans Tider?

Leverans tid kan variera i tid men när du beställer din sadel är det 3-6 månaders leverans tid beroende på vilken modell på sadel du beställt. Vissa Modeller är det mer tryck på vilket kan förlänga leverans tid. De modeller som tillverkas i Kanada är det 6-9 månaders leverans tid på. Schleese Lindy Hopp sadel 4-7 månader. En beställd sadel är måttbeställd efter just era önskemål och mått och kan inte avbeställas då de är under bearbetning. Så snart vi har ett leverans besked skickar vi ut ett mejl till er. Alla som beställt sadlar har högsta prioritet på leverans till kund. Sadeln ska vara betald vid leverans.

Kontakt
Telefon
Telefontider: Må–On 09.00–10:30
073-3166325
Epost
info@equikraft.se
EquiKraft AB
Ulrika Söderberg
Aspa 166
711 93 Lindesberg
Copyright © 2021 – 2023 Equikraft. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram