Ryttarberättelser

"Värt varenda krona att slippa behöva köpa en ny sadel en gång per år. Rink hade växt ut en 2-3 sadlar hittills om vi inte hade kunnat justera den"

Astrid och Allan

Det här är Astrid och hennes 4-åriga ponny Lillemons Royale som till vardags kallas Allan.

Inför att Allan skulle sättas igång med träning riktigt under våren 2022 så valde vi att köpa en Schleese sadel av Equikraft och Ulrika hjälpte oss att välja ut en Tango som passade både ryttare och ponny perfekt.

Anledningen till att vi valde detta alternativ var för att vi ville vara säkra på att ha en sadel som kunde justeras allt eftersom ponnyn musklade på sig och växte och inte behöva byta sadel allt eftersom. Den sadel vi hade innan den första utprovningen visade sig vara alldeles för smal i bommen och direkt när Astrid provred i sin Tango såg vi att Allan fick en helt annan rörelsefrihet och annat rörelsemönster.
Under året har Ulrika hjälpt oss att justera sadeln till perfektion och höjdpunkten för ekipaget var att de kvalade in till finalen av SVRF:s ungponnyfinal under vecka 44 där ekipaget slutade på en 6:e plats.

Både Allan och Astrid älskar sin sadel och den hjälper dem att nå nya mål i sin gemensamma resa.

"Värt varenda krona att slippa behöva köpa en ny sadel en gång per år

Teamryttare Therese Edlund

Jag har en PRE hingst Aragorn som jag haft ca 8 sadlar till på ca 7 år. Alla har fungerat oerhört bra...Till en början .. Men efter ett tag har hans muskler "under" sadeln sagt upp sig.
Därav alla byten.

Tränar och tävlar både dressyr och WE i dagsläget ligger vi på "prix st George " nivå I dressyr och Working equitation: svår kur klass ".

Nu har jag använt DK på honom i 2 år! Ryggen byggs Upp sakta o säkert.

Så jag är SUPER nöjd!

Har nu skaffat en Schleese Dressyr sadel Quartet till hans son Diablo som är 4 år. Tänker att en bra start i hans rid karriär där sadeln kan hänga med även fast han ändrar form är VÄL investerade pengar...och tid.

Följ Therese på Instagram https://instagram.com/aragornge.se

Bara ÄLSKAR att själva kanalen på dessa sadlar är så pass generösa så den ej "hämmar" hästarna, utan hjälper de istället

Teamryttare Lollo Magnusson

Louise Lollo Magnusson, 43 år Hippolog och srl 3
Har haft min 15 åriga valack Danny sedan oktober 2009.

Vi har utvecklats tillsammans, tävlat upp till Intermediare 1 och har placeringar upp till Prix St George. Målen nu är att starta Intermediare 1B i år och på lite längre sikt Grand Prix. Med fortsatt stor hjälp av vår tränare Eva-Karin Oscarsson och nu även en sadel som möjliggör utveckling så ska det nog gå vägen.

Jag kom i kontakt med Ulrika och DK sadeln när vi hade en sadel clinic på Skästa gård. Jag skulle bara vara visningsryttare under clinicen, men blev helt såld när min häst väldigt tydligt visade sin uppskattning till sadeln. Han har alltid haft svårt att komma upp fram och ta stöd men efter 15 min i DK, kändes det som om han ville åt rätt håll, vilket i slutänden var det som fick mig att investera i en egen DK!

Efter bara en månad i DK-sadeln syns en stor skillnad.

Jag har haft stora problemet att få honom att bygga muskler över ryggen och att få sadlar att ligga riktigt bra och bara efter en månad i DK ser vi en stor skillnad och det ska bli spännande att följa utvecklingen av min häst!

Bara det att man naturligt hamnar rätt i sadeln gör ju att belastningen på ryggen blir mindre dessutom upplever jag att luftstoppningen verkar stötdämpande vilket reducerar spänningar och man kan vara ännu mer följsam. Eftersom sadeln kan ändras oändligt många gånger och med sitt U- formade järn ger möjlighet till frihet att växa "åt alla håll" så känns det tryggt och lovande inför framtiden.

Att dessutom ha hjälp av proffsiga Ulrika som även är intresserad av hästens välmående och ser en helhetsbild är en kombination som är vinnande!

// Louise Magnusson

Teamryttare Ingrid jerlin

Mitt namn är Ingrid Jerlin. Jag är utbildad Hippolog, level lll ridlärare, B tränare i dressyr och har tävlat upp till Grand Prix dressyr. Jag har även jobbat som dressyrlärare på Ridskolan Strömsholm i 12 år.

Tänk dig att hitta en sadel som går att både ändra vidd och vinkel på samt stoppas om på plats.

Har länge tyckt att det är ett bekymmer med sadlar som inte är så lätta att anpassa efter hästen när den ändrar sig, och har ett svenskt 7 årigt halvblod som kräver en ordentligt bred kanal. Jag hade letat en hel del när jag hittade en begagnad JES Schleese. En sadel som jag inte alls kände till men var nöjd med kanalen och bogfriheten.

Jag gillade sittkänslan i den samt att min häst direkt kändes nöjd. Han fick plats att röra ryggen på ett bättre sätt i galoppen. Att den dessutom var ullstoppad och fullt justerbar gjorde mig väldigt nöjd.

När jag sen började söka på sadelmärket kom jag i kontakt med Ulrika Söderberg, Equi Kraft som säljer dessa sadlar och som även säljer den fantastiska DK sadeln, som är än mer lyxig med sin luftstoppning och samma justerbara bom. I samma veva behövde 6 åriga Diablo DS, som jag tävlar, en ny sadel. Han har ett betydligt svårare sadeläge och hans ägare Linda hade redan hunnit prova många sadlar innan vi provade DK sadeln som vi alla tre är väldigt nöjd med!

Tänk dig att hitta en sadel som går att både ändra vidd och vinkel på samt stoppas om på plats. Att man inte behöver stå där några veckor utan sadel och att dessutom enkelt kunna ändra sadeln helt och hållet om man köper ny häst!

Tveka inte att kontakta Ulrika Söderberg på Equikraft om du vill veta mer om dessa sadlar!!

// Ingrid Jerlin

Maria Sjölinder

Hej, mitt namn är Maria Sjölinder och jag har just nu en stor dressyrkille på snart 15 år som jag tävlat tom MsvB dressyr i. Jag köpte honom som en graciös och insutten 5-åring på 174 cm. Trodde han inte skulle bli så mkt större, men han växte på både höjden och bredden och är nu 180 cm och 750 kr tung!
Våra problem började när vi kom upp högre nivå på utbildningsskalan, och att mkt  skulle bero på sadeln, det visste jag inte! Han är ju ändå en väldigt känslig häst trots sin storlek.

Jag trodde aldrig det skulle vara en så uppenbar skillnad på sadel och sadel...och dessutom så var de i stort sett samma prisklass! 

Okej, bara att ringa då! Sagt och gjort, hade inget att förlora på att ringa och boka en utprovning för Ulrika då jag kände det ganska hopplöst på att kunna komma vidare utan att börja slita på hästen. Jag provred en Schleese först, men kändes inte 100%, Ulrika kom tillbaka några dagar senare och jag fick prova en DK Bond ist, som har luftstoppade bossor och inte alls kan klämma utan fördelar hela tryckt från mig i bossorna över hans korta och väldigt framåtsluttande rygg!

Manken och bogarna kom upp sig så fint, han kunde röra sig hela vägen genom ryggen utan hinder.

OJ vilken häst jag fick! Benen rörde sig som aldrig förr, han sprang på som tåget och problemen med bytena var som bortblåsta! Jag satt helt i lod och den smala midjan gjorde att jag inte alls kände av min onda höft eller min onda ländrygg som jag konstant rehabtränar!

Den passade både honom och mig SÃ… bra! =) Manken och bogarna kom upp sig så fint, han kunde röra sig hela vägen genom ryggen utan hinder.

Beställde en påstört och kunde inte önska hem den fort nog! Han har breddats väldigt fort och verkligen tillåtits bredda sig runt manken och bogbladen. Ser även skillnad på framhovarna som börjat räta upp sig och få mer trakt. Allt är så långt, han kan trampa mkt lättare, byta genom att enbart tänka byte, ja, helt enkelt bara få vara min älskade dressyrhäst som älskar att göra sina krumelurer! =) Nu gör vi serier utan att blinka! Jag tjatar hål i huvudet på alla mina stallkamrater om vilken skillnad det blivit med både hans gång och muskulatur sedan i höstas.

Önskar som alla andra som skaffat sig en skräddarsydd sadel, varför gjorde jag inte detta tidigare?!

Jag vill verkligen ALLA ska skaffa sig en riktigt utprovad sadel som passas in efter häst och ryttare! Jag tror stenhårt massor med problem skulle försvinna med en korrekt sadel för båda!

Teamryttare Linda Aronsson

Har tävlat dressyr t.o.m. S:t Georges och har två hästar.  Nautilus 18 år samt Diablo DS 6 år som tävlas av Ingrid Jerlin.

Har en DK Bond som jag köpte efter att provat ett 20 tal andra sadlar till Diablo. Han är bred över ryggen, har ett svårt sadelläge och hade vid ett flertal tillfällen besvärats av ryggömhet.  Ville därför ha en sadel som ger honom de bästa förutsättningarna för att utvecklas både muskulärt och mentalt.

Har själv ryggproblem och är opererad för detta två gånger. Senaste operationen var en steloperation.  Detta ställer stora krav på att jag får hjälp av sadeln både med stötdämpning och balans. Upplevde omedelbart att DK sadeln gav mig det jag behöver.

Efter att vi fått vår DK sadel har Diablos rygg fungerat bra och varit helt smärtfri. Han har breddat sig flera cm och det har varit fantastiskt att kunna justera sadeln i takt med hans förändring.

Har även börjat rida Nautilus i DK sadeln, och trots att den ej är inpassad till honom så känner jag en stor skillnad. Särskilt galoppen blir mycket mer ”genom ryggen”. 
Kan varmt rekomendera Equikraft och DK sadlarna.

// Linda Aronsson

Helene Ann-Sofie von Greiffencrantz

Jag heter Helene Ann-Sofie von Greiffencrantz, f.d. GP ryttare nu med en ”unghäst” snart 7 år på väg att bli startklar för preliminära 7-års programmet samt ett danskt sto på PsG nivå med komplicerat sadelläge.

Jag är s.k. sadelnörd främst på grund av att jag själv har stora problem med alla leder i hela kroppen (autoimmun artritis) dock speciellt höfter, knän och handleder. Kan absolut inte rida i sadlar med bred midja.

Just nu har jag dessutom speciellt en häst med ett mycket komplicerat sadelläge. Hög, bred ganska lång manke med mycket stora bogar – lägg till en extremt kort rygg = mycket svårt hitta passande sadel. Provade ett 15 tal olika, närmast att fungera var en äldre Röösli, tyvärr lite hård för min kropp.

Sadelutprovare här i Spanien har försökt men det har inte fungerat, tvärtom skadat hästen. Jag är mycket förtjust i FLAIR stoppade sadlar, har 2 stycken av annat märke men båda för långa för stoet, inget stort intresse från detta märket att lösa problemet.

Har ridit i Schleese sadlar innan (2006) och har haft en prototyp där de dock inte hade så mkt stoppning i sätet. Denna sadel var fantastisk för hästarna, toppen för mig med ett undantag; den var för hård för mig.

Hade kvar en äldre Link modell som var kort nog (men för smal) för hästen och väldigt bekväm för mig, googlade för att finna någon som kunde ändra den och fann Equikraft. Mer googlande och läste om DK sadlarna, en kombo av Schleese och Flair; OJ!!!

Ringde Ulrika som berättade mer, bland annat om en 17” sadel på en 15” bom!! Med rejäl cutback!! Lät som en dröm för mitt sto.

Eftersom jag bor i Spanien och hon inte kunde prova ut, mätte jag själv upp hästen efter Ulrikas instruktioner, Ulrika justerade bommen utifrån mallen och gav mig dessutom en vecka öppet köp efter ankomst så jag kunde prova. Justera luften kan jag göra själv på plats.

SIMSALABIM!!
Sadelbommen var perfekt

SIMSALABIM!! Sadelbommen var perfekt – lite stor vid som vi avtalat som fylldes ut med luft så hästen kunde utvecklas. Efter drygt 3 veckor går hästens rygg inte att känna igen.

Knappt jag tror det är sant men hästen är ett levande bevis.


Knappt jag tror det är sant men hästen är ett levande bevis. Dessutom fick jag själv ett nytt liv, absolut smärtfri efter varje ridpass har inte hänt på över 10 år. Kan avsluta med att båda hästarna går i DK numera, Ulrika tog min gamla Schleese i inbyte så det var ett enkelt beslut. Resten säljs nu.

//Ann-Sofie von Greiffencrantz 

Anna-Carin Sandberg

Mitt namn Anna-Carin Sandberg och är ägare till Rink van Hestegaarden. Rink är född 2013 i Holland och jag importerade honom sommaren 2016.

Det var som att rida en annan häst!

Jag kom i kontakt med Ulrika strax efter att Rink kommit hem till oss då jag hade rätt svårt att hitta en sadel som låg still mer än 5 minuter på Rinks rygg. Rink har ingen problemrygg överhuvudtaget men otroligt mycket rörelser i sin bog, vilket är vanligt för frieserhästar. Detta resulterade i att de flesta sadlar jag provade gled bakåt direkt Rink började röra sig.

Jag fick Ulrika rekommenderad till mig och hon kom ut för att träffa mig och Rink. Jag provade ett antal sadlar som Ulrika hade med sig och fastnade mycket snabbt för en Schleese Obrigado. Vilken skillnad! Det var som att rida en annan häst! Med ens hade Rink full möjlighet att ta ut sina fantastiska rörelser helt obehindrat och sadeln låg kvar på samma plats. Sen upplevdes den omedelbart så bekväm att sitta i för mig. Stöd på rätt ställe samtidigt som den kändes så bekvämt smal i sitsen!

Rink hade växt ur en 2-3 sadlar hittills om vi inte hade kunnat justera den.

En ytterligare mycket positiv sak är att sadeln går att justera i både vidd och bredd! En unghäst utvecklas, breddas och växer i en rasande takt! Så tryggt att veta att Ulrika har kontroll på Rinks utvecklingskurva och att sadeln justeras därefter. Värt varenda krona att slippa behöva köpa en ny sadel en gång per år. Rink hade växt ut en 2-3 sadlar hittills om vi inte hade kunnat justera den.

Planer för Rink framöver är att utveckla honom i dressyr samt i körning! Rink godkändes år 2017 som avelshingst inom den tyska stamboken för friserhästar (FPZV) så 2018 kommer vi självklart även att ha avelsfokus då det är det första året som Rink finns tillgänglig för avel.

Följ oss gärna ytterligare via Rinks Instagram @rink_thefriesian och www.rinkvanhestegaarden.com 

// Anna-Carin Sandberg

Idag är han ett muskelknippe

Jag heter Alicia och är 17 år. Min D-ponny Baron El Azeer har jag haft sen november 2015. Han är 11 år. Tidigare tävlad och tränad i distans.

Azeer var väldigt tunn och idag är han en muskelknippe och vi är lika förvånade varje gång Ulrika justerar sadeln att han fortfarande bygger muskler och blir bredare.

Vi kom i kontakt med Ulrika genom min mammas sambos syster som tipsade om henne för att vi hade svårt att hitta en sadel som passade. Han var väldigt besvärlig i ridningen och svankade väldigt mycket. Veterinären ordinerade medicin och vila samt att detta var sadel relaterat.

Ulrika kom och hjälpte oss att prova ut en DK Malibu hoppsadel som passar både honom och mig. Under tiden vi väntade så tränades han från marken och han fick bygga upp lite grund muskler. November 16 fick vi sadeln sen gick det undan.

Sadeln ger honom  bog -och ryggfrihet och ger inte tryck på ryggraden, där han är väldigt känslig, tack vare bred kanal och luftpanelerna. Minsta tryck på fel ställe eller att det är trångt så visar han det tydligt i ridningen. Huvudet åker upp och han svankar, han trippar och kan sparka. Jag får stöd och den är otroligt skön att rida i. Hade ofta ont i ländryggen innan men inte nu längre.

Azeer var väldigt tunn och idag är han en muskelknippe och vi är lika förvånade varje gång Ulrika justerar sadeln att han fortfarande bygger muskel och blir bredare.

Det är absolut den bästa investeringen vi kunnat göra! Vet inte hur det hade gått med honom om inte vi hade haft Ulrikas hjälp. Azeer tränas i hoppning och hoppar idag 100 cm bana. Men har kapacitet för mer när han fått in tekniken ordentligt.

Sedan har vi nu i juni köpt en storhäst Sixth Sense LRS som är importerad från Danmark vid 3 års ålder. Han är 12 år. Även han ska ha DK malibu sadeln. Ulrika har varit här och provat ut den och han kan ha den. Sixten som han kallas behöver byggas upp med muskler och det ska bli lika spännande denna gång att följa den utvecklingen. Han kommer även att tävlas i hoppning under året precis som Azeer.

Stort tack till dig Ulrika för allt du gjort för oss.
// Alicia och Niina

Min bästa investering för mig och min häst

Jag köpte min nuvarande häst, Lily, för 2 år sedan. Ett femårigt fölsto som är en väldigt känslig och kommunikativ individ. Därtill hade hon en muskelskada hon ådrog sig då hon fölade då fölungen fastnade på väg ut. Detta gjorde att hon fick byggas upp långsamt igen för att återfå normal funktionalitet i sin högra bakdel.

”Det är skillnad på dyrt och mycket pengar. Är det värt det är det inte dyrt”.

Jag hade en sadel som jag själv trivdes med och som jag tyckte låg ok på henne när hon kom. Det tyckte inte Lily… Hon blev märkbart spänd och ville inte gärna låta mig sitta upp. Då börjar cirkusen med att försöka hitta ny sadel. Och alla ni som letat sadel någon gång vet att det kan bli en både utdragen och dyr process där du vet att om du hittar något som är tillräckligt bra ändå förmodligen måste bytas om ett tag igen då unghästen ändrat sig.

Jag hittade inte ens någon sadel som kändes bra och som min häst var nöjd med. Det blev att jag red i en bomlös sadel en period. Inte helt optimalt när man ska utbilda en hopphäst. Det var då jag mindes att min vän berättat för mig om sin sadel, Schleese Jive. Började googla och hittade Equikraft och Ulrika. Jag gillade vad jag läste. Dyrt kanske? Pratade med min make som brukar vara klok och sa,

”Det är skillnad på dyrt och mycket pengar. Är det värt det är det inte dyrt”.

Jag bokade tid med Ulrika som mätte både mig och hästen efter konstens alla regler. Ulrika kunde konstatera att Lily var väldigt oliksidig i sin muskulatur och att hon skulle göra sadeln oliksidig för att passa henne. Lät inte som något jag någonsin hört innan men jag litade på Ulrika och beställde min sadel. Jag själv har dessutom ganska långa överben och brukar känna att jag inte riktigt får plats i sadeln och andra sadelprovare har löst det med ett större säte. Ulrika däremot ville att jag skulle ha ett betydligt mindre säte och lovade att jag skulle få plats.

Vilken resa vi gjort tillsammans, Lily, jag och Ulrika. Sadeln kom, och förutom att jag älskade hur den såg ut, så gillade Lily den. Hon rörde sig helt annorlunda än förut och visade inga tendenser till att tvånga. Första året fick Ulrika komma flera gånger och justera sadeln. Det hände så mycket med hästens muskulatur att jag var helt fascinerad. Sadeln ändrades både i vidd och vinkel och oliksidigheten blev mindre och mindre.

Det hände så mycket med hästens muskulatur att jag var helt fascinerad. Sadeln ändrades både i vidd och vinkel och oliksidigheten blev mindre och mindre.

Bästa av allt är att Ulrika gjorde ändringarna på plats i stallet och jag kunde provrida sadeln direkt om behovet fanns. Nu har det gått två år och för en tid sedan tyckte jag att jag inte satt så bra i sadeln längre och hästen släppte inte riktigt igenom i vänster sida. Hade min årliga vetcheck på kliniken helt UA.
Kanske var det dags att kolla sadeln igen. Mycket riktigt! Nu är den justerad och hästen är helt plötsligt rak igen och sadeln är lika skön som jag minns den från början då jag nu sitter i rätt balans igen. Nöjd ryttare och nöjd häst.

För en tid sedan så gjorde jag en utredning av min egen funktionalitet då jag har en höft som smärtar. Mycket tid har lagts på röntgen och med sjukgymnast för att komma tillrätta med problemet. Jag hade nämligen inte alltid ont… Inte när jag red. Jag tror nog att de läkare jag träffade inte riktigt trodde mig utan att jag bara sa så för att jag vägrade ge upp min ridning. Men så är faktiskt fallet. Jag har inte ont när jag rider. Och det är tack vare min sadel. Jag sitter där som gjuten, i balans, med perfekt stöd för mitt bäcken. Jag sitter upp på andra hästar ibland. Finns inget så bekvämt som ens egen sadel! Så nuförtiden när jag gör det lägger jag helst på min egen sadel. Bästa av allt är, trots att den är inpassad efter min häst, ligger den väldigt bra på alla hästar jag provat hitills.

Summa sumarum… så många gånger jag förmodligen behövt byta sadel vid detta laget om jag nöjt mig med någon av de sadlar som jag blev föreslagen från början, så mycket pengar det hade kostat med nya sadlar. Hästen hade förmodligen sett helt annorlunda ut i sin muskulatur och jag hade ändå inte kunnat rida för att jag hade haft ont.

TACK Ulrika för allt du gjort för mig och Lily!
// Annika och Lilly!

Fick En mer avspänd häst

Min första upplevelse av DK var vid en sadelprovning med Ulrika Söderberg. Jag hade provat många olika sadelmärken dessförinnan och även måttbeställt sadel till min häst utan lyckat resultat.

Min första känsla när jag satte mig i en DK Bond var att det är precis så här det ska kännas. Det mest fantastiska var dock min häst som för första gången kunde gå genom hela sin kropp och därmed fick ett nytt rörelsemönster.

När jag fick hem min egen DK Bond började min häst bygga upp sin muskulatur ordentligt, framför allt kring bogen och manken. Jag fick också en mycket mer avspänd häst med en klart förbättrad utveckling i arbetet.

Jag rekommenderar DK Bond till alla mina ryttarvänner, och de som har provat har då köpt sin egen och vittnar om samma upplevelse.

// Louise Albansson

Kände direkt att det var en sadel för mig

Första gången jag fick prova en DK Bond kände jag direkt att det inte var en sadel för mig.

När jag så fick prova en DK Freedom någon månad senare var jag därför rätt skeptisk. Men så fort jag satte mig i den var det som att "komma hem"! Den sadeln är som ert andra skinn!

Just då var jag inte ens på jakt efter en ny sadel, men jag kunde inte släppa den ifrån mig. Jag köpte den trots att jag hade en ny sadel av annat märke som bara var två månader gammal.

DK Freedom är den absolut skönaste sadel jag någon sin suttit i, jag längtar efter att rida i den! Att den dessutom går att ändra om oändligt antal gånger och är luftfylld så jag lätt kan göra småjusteringar själv, gör att jag kan ha den hela min ryttarkarriär, vilket är perfekt!

Ja DK är en dyr sadel, men värd varenda krona och lite till om du frågar mig!

// Anna Nordin

Skadad rygg och saknar bålstabilitet

Marie Karlhberg heter jag och min bästa vän är Møllegards Romeo som är född -06 efter Blue Hors Romanov som Edvard Gal tävlade framgångsrikt. Jag har en omfattande ryggskada och saknar bålstabilitet som inte syns på utsidan.

För ca 2 år sedan i samband med att jag köpte Romeo så kontaktade jag Ulrika för sadelprovning. Jag köpte en specialanpassad DK BOND II, den sitter perfekt på Romeo och är byggd med extra stöd för min kropp.

Romeos hela kropp har utvecklats enormt med sin sadel! I början justerades den varje månad pga att bogfriheten gåva frihet åt trapetzius att musklas! Han är en stor häst, 175 hög och mycket bred rygg. Kombinationen med en passande sadel för honom och som också passar mig har DK lyckats med!

2016 Nominerades jag till Årets prestation på Ridsportgalan.
Debuterade MSV bland "vanliga", i höst väntar en kvalificering för paradressyr.

Romeo är fantastisk och vi tävlar för att vi trivs tillsammans och har våra egna målbilder. Dressyr är svårt och höstens mål är att nå kvalgränsen till MSV B. Vi tränar hos Pia Fälth och sanna Nilsson.

// Marie Karlhberg

Teamryttare Sofia Lövstedt

Att ha en sadel som passar både mig och min häst har alltid varit väldigt viktigt. Jag är också väldigt kräsen vad det gäller sadlar och det är få som faller mig i smaken, till råga på allt har jag ett väldigt smalt bäcken som gör att jag måste ha väldigt smala midjor på mina sadlar.

Jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till DK sadeln, inte utifrån hästens pespektiv- där har jag alltid varit övertygad om att det är det bästa, men utifrån mitt perspektiv.

Jag vet att jag är så otroligt kräsen och med DK sadeln finns ingen möjlighet att få prova den sadel man senare ska köpa, utan man får prova en demosadel och sen byggs det upp en sadel specifikt för varje ryttare.

När jag till slut tog mod till mig och beställde en DK är det ända jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare.

Första gångerna i min DK tyckte jag det kändes väldigt annorlunda och ovant men ungefär efter tredje gången så visste jag att det är den bästa sadeln jag någonsin haft. Jag fick en sadel som är helt anpassad efter mig, extra mjuk i sitsen och urtagen i midjan för att få den extra smal. Jag fullkomligt älskar den och kommer aldrig leta sadel igen!

När jag till slut tog mod till mig och beställde en DK är det ända jag ångrar att jag inte gjorde det tidigare.

Att sadeln var bra för hästen det var jag redan övertygad om, men jag förstod nog inte innan hur stor skillnad en sadel kunde göra. Jag hade redan innan en väl tillpassad sadel i 40-tusen kronorsklassen som ofta kontrollerades och även låg bra på mina hästar. Hero har dock alltid varit lite ojämn i sina bogblad och även en högerhov som varit lite sned. Hovslagaren har försökt att få bukt med det, men utan resultat. Efter drygt 2 månader med min DK skulle Hero genomgå en rutinmässig besiktning och utlåtandet från veterinären var bland annat 
"Ojämnhet i bogblad har blivit bättre och VF benaxis har blivit bättre efter att hästen fått ny sadel". Även hovslagaren ser skillnader på hoven och jag märker skillnad i ridningen, där framförallt traven har blivit lättare och luftigare fram.

Jag kan helt ärligt säga att köpa en DK är ett av de bästa köp jag gjort. Att sen få Ulrikas hjälp med hästens helhet är helt fantastiskt.

Vill ni följa mig och mina hästar? Följ oss gärna på instagram , @sofialovstedt
// Profilryttare Sofia Lövstedt

Rör sig friare än tidigare

Jag sökte en ny dressyrsadel till min 4-åring Puccini Live F (e Arpeggio-Landor S) och hörde talas om DK Saddlery och EquiKraft från min vän och tränare Jennifer Carlegrim.

Att hitta en sadel som ger hästen bästa möjliga förutsättningar för frihet och rörelse som också kan ändras i takt med att styrkan och fysiken byggs upp lät helt perfekt. ...

Puccini rör sig friare än tidigare och jag fann en naturlig sits och balans med en närhet till hästen som jag inte känt förut.

Vi är båda oerhört nöjda!
Tack Ulrika! 

// Annika de val 

Jennifer Carlegrim


Jättenöjd med min sadel framförallt för att jag som har lite dålig rygg känner mig som ny efter ett ridpass i sadeln samt att jag känner att min häst får friare rörelser. Extra bonus att den går att ställa om så jag kan inte behöver byta sadel om hästen ändrar sig i kroppen eller att jag skulle byta häst. 

Jennifer 

Kontakt
Telefon
Telefontider: Må–On 09.00–10:30
073-3166325
Epost
info@equikraft.se
EquiKraft AB
Ulrika Söderberg
Aspa 166
711 93 Lindesberg
Copyright © 2021 – 2024 Equikraft. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram