Ny Team Ryttare För Equi Kraft

5 juli, 2018

Jag heter Alicia Eklund och är 16 år snart 17. Min d ponny Baron El Azeer har jag haft sen november 2015. Han är 11 år. Tidigare tävlad och tränad i distans.

Vi kom i kontakt med Ulrika genom min mammas sambos syster som tipsade om henne för att vi hade svårt att hitta en sadel som passade. Han var väldigt besvärlig i ridningen och svankade väldigt mycket. Veterinären ordinerade medicin och vila samt att detta var sadel relaterat.

Ulrika kom och hjälpte oss att prova ut en DK Malibu hoppsadel som passar både honom och mig. Under tiden vi väntade så tränades han från marken och han fick bygga upp lite grund muskler. November 16 fick vi sadeln sen gick det undan.
Sadeln ger honom  bog och rygg frihet och ger inte tryck på ryggraden där han är väldigt känslig tack vare bred kanal och luftpanelerna. Minsta tryck på fel ställe eller att det är trångt så visar han det tydligt i ridningen. Huvudet åker upp och han svankar, han trippar och kan sparka. Jag får stöd och den är otroligt skön att rida på. Hade ofta ont i ländryggen innan men inte nu längre.
Azeer var väldigt tunn och idag är han en muskelknippe och vi är lika förvånade varje gång Ulrika justerar sadeln att han fortfarande bygger muskel och blir bredare..

Det är absolut den bästa investeringen vi kunnat göra! Vet inte hur det hade gått med honom om inte vi hade haft Ulrikas hjälp.
Azeer tränas i hoppning och hoppar idag 100 cm bana. Men har kapacitet för mer när han fått in tekniken ordentligt.

Sedan har vi nu i juni köpt en storhäst Sixth Sense LRS som är importerad från Danmark vid 3 års ålder. Han är 12 år. Även han ska ha DK malibu sadeln. Ulrika har varit här och provat ut den och han kan ha den. Sixten som han kallas behöver byggas upp med muskler och det ska bli lika spännande denna gång att följa den utvecklingen. Han kommer även att tävlas i hoppning under året precis som Azeer.

Stort tack till dig Ulrika för allt du gjort för oss.
Alicia och Niina

Kontakt
Telefon
Telefontider: Må–On 09.00–10:30
073-3166325
Epost
info@equikraft.se
EquiKraft AB
Ulrika Söderberg
Aspa 166
711 93 Lindesberg
Copyright © 2021 – 2024 Equikraft. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram