TEAMRYTTARE Maria Sjölinder

19 februari, 2019

Hej, mitt namn är Maria Sjölinder och jag har just nu en stor dressyrkille på snart 15 år som jag tävlat tom MsvB dressyr i. Jag köpte honom som en graciös och insutten 5-åring på 174 cm. Trodde han inte skulle bli så mkt större, men han växte på både höjden och bredden och är nu 180 cm och 750 kr tung!

Våra problem började då vi kom upp högre på utbildningsskalan, och att mkt  skulle bero på sadeln, det visste jag inte! Han är ju ändå en väldigt känslig häst trots sin storlek.

Jag trodde aldrig det skulle vara en så uppenbar skillnad på sadel och sadel...och dessutom så var de i stort sett samma prisklass! 
Min Prestige D1 K Zero  jag hade sedan flera år tillbaka var SÅ toppen för honom enligt utprovaren, den skulle avlasta ryggen/manken och ge mer bogfrihet och utrymme för honom att röra sig i den. Riktigt toppen tänkte jag då i stort sett alla sadlar lägger sig strax bakom manken och trycker illa där, vilket gör att han aldrig lyckas komma upp som han ska över manke, bogar och rygg! Har haft genomgående problem med bytena i ena hållet samt att få honom att verkligen orka jobba hela vägen i sin överlinje då han är enormt överbyggt och har ett kort sadelläge och stora gångarter som försvårar arbetet helt klart. Men med en så arbetsvillig herre så har vi gjort så gott vi kunnat och inte vetat att problemet legat i just sadeln! När jag såg en tjej i stallet som hade en Schleese sadel så frågade jag lite vad som gjorde den så unik, och hon kvittrade loss rejält om den och Ulrika!

Okej, bara att ringa då! Sagt och gjort, hade inget att förlora på att ringa och boka en utprovning för Ulrika då jag kände det ganska hopplöst på att kunna komma vidare utan att börja slita på hästen. Jag provred en Schleese först, men kändes inte 100%, Ulrika kom tillbaka några dagar senare och jag fick prova en DK Bond ist, som har luftstoppade bossor och inte alls kan klämma utan fördelar hela tryckt från mig i bossorna över hans korta och väldigt framåtsluttande rygg! OJ vilken häst jag fick! Benen rörde sig som aldrig förr, han sprang på som tåget och problemen med bytena var som bortblåsta! Jag satt helt i lod och den smala midjan gjorde att jag inte alls kände av min onda höft eller min onda ländrygg som jag konstant rehabtränar!

Den passade både honom och mig SÅ bra! =) Manken och bogarna kom upp sig så fint, han kunde röra sig hela vägen genom ryggen utan hinder.

Beställde en på stört och kunde inte önska hem den fort nog! Han har breddats väldigt fort och verkligen tillåtits bredda sig runt manken och bogbladen. Ser även skillnad på framhovarna som börjat räta upp sig och få mer trakt. Allt är så lätt, han kan trampa mkt lättare, byta genom att enbart tänka byte, ja, helt enkelt bara få vara min älskade dressyrhäst som älskar att göra sina krumelurer! =) Nu gör vi serier utan att blinka! Jag tjatar hål i huvudet på alla mina stallkamrater om vilken skillnad det blivit med både hans gång och muskulatur sedan i höstas.

Hoppas verkligen på ett bra 2019! Fick sadeln förra sommaren så har inte hunnit så långt i den men har redan sätt stor skillnad och mer lär det bli hoppas jag! Önskar som alla andra som skaffat sig en skräddarsydd sadel, varför gjorde jag inte detta tidigare?!

Jag vill verkligen ALLA ska skaffa sig en riktigt utprovad sadel som passas in efter häst och ryttare! Jag tror stenhårt massor med problem skulle försvinna med en korrekt sadel för båda!

Kontakt
Telefon
Telefontider: Må–On 09.00–10:30
073-3166325
Epost
info@equikraft.se
EquiKraft AB
Ulrika Söderberg
Aspa 166
711 93 Lindesberg
Copyright © 2021 – 2024 Equikraft. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram