Vinnare av prestations pris för EquiKraft 2021

20 januari, 2022

Här kommer våran historia och utveckling med Shadow (Toli).

Själv förstod jag att den dåvarande sadeln vi hade inte låg bra och hästen mådde inte så bra. Detta sågs via beteenden som att hästen inte ville gå fram i ridning, hästen var stel och hade känningar vid länden.

Vi förstod då att det behövdes en annan sadel till hästen som verkligen passade. Det svåra var bara vilken sadel utav alla i sadeldjungeln man skulle anförtro sig till.

Hur vi först kom i kontakt med Equikraft var tack vare vår tränare Johanna.

Hon berätta om alla fördelar med sadeln och om vissas hästars utveckling tack vare en sadel från Equikraft.

Ulrika om de flesta punkter på hästen som kan ta skada vid fel anpassad sadel och hur snabbt hästen känner att den får plats och kan jobba med fria rörelser. Det bästa ansåg vi var att sadeln alltid kunde tas och ställas om och justera efter hur hästen har byggt om sig.

När vi senare kom för sadel utprovning med Ulrika så gjorde hon en full check analys av häst,ryttare och sadel och ritade upp sadelbärande yta och gick igenom hästen noggrant och förklarade hur det låg till.

Vi nämnde att det är nog inte det lättaste att hitta en sadel till denna häst för att hon har en hög manke och är kortryggad med svank rygg.

Tolis Rygg från Början.För 2 år sedan

Ulrika sa då att det beror på alla spänningar i ryggen och sa att hon snart efter en tid skulle länga och höja ryggen. När sadeln från Equikraft lades på såg man direkt hur hästen kände in den nya sadel, gör det ont eller kan jag göra såhär.

Så under hela sadelutprovningen så såg man hur hästen utforskade och testade sig fram. Man såg tydligt att hon var nöjd och glad.

Efter över 3 månaders barbacka ridning och omjusteringar på sadeln i över 2 år har vi nu kommit dit vi är idag.

Tro eller ej men nu 2 år senare har hon fått en lång rygg som hon också har byggt upp med bra muskler.

Hästen har nu höjt hela sin rygg och fått lumbosakralleden att komma i rätt läge och kan därför jobba under sig. Så från att inte vilja trava till att kunna göra fin mellantrav, förflytta sig och galoppera samt galoppera genom serpentiner.

Jag har en känsla av att detta inte hade varit uppnått bart utan EquiKraft och vill gärna tacka för hästens och min framtid. Mvh Elise Eklund

Tolis Rygg idag 2022-01

Varje år utser EquiKraft en vinnare av Prestations pris och det innebär handlar om hästens uppbyggnad och friskvård för hästen och ryttaren. Med en väl anpassad sadel så kan hästen bli bättre i sin kropp av träning och likaså ryttaren.

Underbart och vi ser fram emot 2022 och får följa er många år till

2021 har vi 2 Vinnare Stort Grattis

Kontakt
Telefon
Telefontider: Må–On 09.00–10:30
073-3166325
Epost
info@equikraft.se
EquiKraft AB
Ulrika Söderberg
Aspa 166
711 93 Lindesberg
Copyright © 2021 – 2023 Equikraft. All Rights Reserved.
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram